28 травня 2024 р. на кафедрі географії, туризму та спорту Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, за участі викладачів, представників стейкхолдерів та здобувачів, відбулося обговорення освітньої програми «Географія» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 106 Географія.

Зі вступним словом виступив гарант освітньої програми, кандидат географічних наук, доцент, директор навчально-наукового інституту природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій НДУ імені Миколи Гоголя Юрій Філоненко, який наголосив на необхідності проведення обговорення підготовки фахівців за даною програмою з метою її подальшого удосконалення відповідно до потреб ринку праці.

Активну участь в обговоренні освітньо-професійної програми взяли:

  • кандидат географічних наук, доцент, в.о. завідувача кафедри географії, туризму та спорту НДУ імені Миколи Гоголя – Валентина Остапчук;
  • кандидат географічних наук, завідувач відділу геоморфології та палеогеографії Інституту географії НАН України – Роман Спиця;
  • доктор географічних наук, професор кафедри географії, туризму та спорту НДУ імені Миколи Гоголя – Микола Барановський;
  • студентка ІV курсу, яка навчається на ОП Географія першого (бакалаврського) рівня вищої освіти – Сніжана Мазило;
  • старший викладач кафедри географії, туризму та спорту НДУ імені Миколи Гоголя – Олександр Бездухов.

Під час обговорення наголошувалося на необхідності періодичного корегування освітньої програми відповідно до вимог суспільства.

Роман Спиця відзначив, що в даній освітній програмі вдало поєднані фізико-географічні та суспільно-географічні освітні компоненти, що дає можливість якісно здійснювати підготовку фахівців-географів. Він також наголосив, що ЗК 01 (Здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях) може забезпечуватися ОК 10 (Геологія з основами геоморфології) і запропонував внести зміни до матриці відповідності програмних компетентностей компонентам освітньої програми.

Сніжана Мазило зауважила, що вона задоволена навчанням на даній освітній програмі та пояснила, що на її думку ОК 34 (Синоптична метеорологія) може забезпечувати ПРН 12 (Уміння аналізувати особливості просторової диференціації географічного середовища та процесів соціально-економічного розвитку окремих територій (країн, регіонів) і запропонувала внести зміни до матриці відповідності програмних результатів навчання відповідним компонентам освітньої програми.

В. о. завідувача кафедри географії, туризму та спорту НДУ імені Миколи Гоголя, доцент Валентина Остапчук подякувала всім присутнім за участь в обговоренні освітньо-професійної програми «Географія».

Дякуємо ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ за можливість працювати! Слава Україні!

Прочитано 132 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative