29 травня у стінах Гоголівської аудиторії Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбулася презентація книги «Майстер ілюзій» декана факультету педагогіки, психології та соціальної роботи та мистецтв Олексія Тимошенка.

«Майстер ілюзій» — це збірка з 18 фантастичних оповідань, написаних протягом тривалого часу, яка змальовує іншу реальність крізь призму понять і категорій щоденної буденності.

«Ми живемо надто швидко, щоб помічати деталі, які вже є ознаками майбутнього. У цій збірці читач побачить звичайних героїв у незвичайних обставинах і, можливо, у комусь із них впізнає себе, свої проблеми та знайде відповідь на одвічні питання про сенс буття, зазирне за лаштунки дійства, незнаного досі, але імовірного», — написано в анотації збірки на обкладинці якої представлена картина українського художника початку XX століття Олександра Богомазова.

Сам автор зазначає, що «Майстер ілюзій» — це людина, яка створює справжню магічну ілюзію, дивовижне перетворення, дивовижний подарунок, навіть якщо ціна цього буде дуже висока.

На подію завітали як педагоги зі студентами, так і жителі Ніжина. Гості ділилися своїми враженнями від книги, давали їй високу оцінку, виокремлюючи оригінальність її сюжетів, глибину думки та майстерність автора.

Зокрема, вітальними словами, коментарями та рецензіями виступили:

• ректор Ніжинського державного університету;

• автор рецензії на книгу «Мастер ілюзій», член Національної спілки письменників України, доценткафедри літератури, методики її навчання та журналістики Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Забарний;

• науковець-історик, декан факультету філології, історії та політико-юридичних наук, кандидат історичних наук, доцент Володимир Мартиненко;

• доцент кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту, кандидат педагогічних наук Артур Бобро;

• канидатка фіологічних наук, доцентка кафедри літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики Оксана Капленко;

• доктор психологічних наук, професор кафедри загальної та практичної психології Микола Папуча;

• директор бібліотеки імені академіка М. О. Лавровського НДУ імені Миколи Гоголя, завідувач Музею рідкісної книги Олександр Морозов.

«Це перша книга Олексія Тимошенка, і її можна інтерпретувати по-різному . Для мене показник хорошої книги – це бажання читати її перед сном. "Майстер ілюзій" саме така книга: легка й багаторівнева водночас, що робить її цікавою для читачів з різним досвідом», - зазначила Оксана Капленко.

Наприкінці Олексій Тимошенко подарував кілька примірників Ніжинській центральній бібліотеці та Музею рідкісної книги.

Переглянути більше фото

Прочитано 160 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative