25 червня 2024 року відбулась підсумкова конференція студентів ІІІ курсу з виховної практики в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Студенти спеціальності 013 Початкова освіта» та 014 Середня освіта «Історія», «Математика», «Інформатика», «Українська мова та література», «Музичне мистецтво» з 4 по 21 червня 2024 року працювали в таборах з денним перебуванням дітей міста Ніжина: «Соколятко» Ніжинської гімназії №1, «Дружба» Ніжинської гімназії №2, «Сонячний вулик» Ніжинської гімназії №3, «Посмішка» Ніжинської гімназії №10, «Зоряний» Ніжинський НВК № 16 «Престиж», «Лісовичок» Ніжинської гімназії №17.

До обговорення в ході конференції студентам були запропоновані такі питання:

– Які теоретичні знання, практичні вміння і навички, набуті в університеті, допомогли Вам при проходженні педагогічної практики в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку?

  • Ваші пропозиції щодо покращення виховної роботи в ДЗОВ.
  • Стиль роботи адміністрації і творча атмосфера в колективі.
  • Матеріально-технічна база і умови функціонування ДЗОВ.
  • Рекомендації щодо вдосконалення організації виховної практики в ДЗОВ.

Кожна бригада представила яскраві, змістовні презентаційні матеріали, які повною мірою показали характер самостійної виховної діяльності, позитивне емоційне ставлення до роботи з дітьми, бажання дарувати дітям радість.

Доцентка кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту Філоненко Олена Станіславівна привітала студентів із якісним, результативним завершенням практики, зазначивши, що хорошому результату сприяла сумлінна теоретична підготовка студентів протягом семестру у межах курсу «Виховна практика з методикою виховної роботи в ДЗОВ».

У роботі конференції взяли участь наші зовнішні стейкхолдери: випускниці ОП Початкова освіта другого (магістерського) рівня вищої освіти вчителька початкових класів, директорка табору з денним перебуванням «Посмішка» Ніжинської гімназії № 10 Пащенко Олена Анатоліївна; директорка табору з денним перебуванням «Зоряний» НВК № 16 «Престиж» Бутенко Світлана Василівна. У своїх виступах педагоги відзначили високий рівень підготовки студентів в університеті, підкреслили, що самостійна педагогічна діяльність розвиває у студентів почуття відповідальності за доручену справу, зміцнює любов до педагогічної професії, сприяє формуванню таких якостей, як почуття обов’язку, вимогливість до себе, наполегливість та відмітили відповідальне ставлення практикантів до виховної роботи.

За позитивні особисті якості та високий рівень знань Пащенко Олена Анатоліївна відзначила Федоренко Дар’ю та Лободу Вікторію (ПО-31), Клименко Юлію та Юрченко Анну (СОУ -31), Нехая Михайла (СОІ-31).

Бутенко Світлана Василівна зазначила, що студенти, які проходили практику в таборі «Зоряний» на високому рівні проводили різні виховні заходи, були старанними та відповідальними. Студентки Гладка Наталія (ПО-31), Ожог Вікторія, Стрижак Вероніка, Коцюбенко Аліна, Федько Ірина (СОУ-31) отримали Подяки від адміністрації НВК №16 «Престиж».

До обговорення результатів виховної практики долучились гарантка ОП «Початкова освіта» доцентка Білоусова Надія Валентинівна та методистка відділу практики Хоминець Тетяна Іванівна.

Привітала студентів із завершенням виховної практики завідувачка практики Федько Антоніна Миколаївна та передала слова вдячності за роботу студентам від адміністрації баз практики. Зокрема, Гринь Тетяна Валентинівна, директорка літнього табору з денним перебуванням дітей «Соколятко» при Ніжинській гімназії №1, відмітила високу підготовку студентів, які справилися з поставленими завданнями на «відмінно». Від колективу Ніжинської гімназії №2 студентам, які проходили практику в пришкільному таборі з денним перебування дітей «Дружба» оголошена Подяка за високий рівень професійних знань і сумлінне виконання роботи. Директорка табору з денним перебування дітей «Сонячний вулик», який діяв при гімназії №3, Ярешко Світлана Григорівна відзначила, що всі студенти на високому методичному рівні організовували та проводили виховну роботу.

У ході конференції майбутні учителі проаналізували свої професійні можливості, зазначили, що виховна практика зближує студентів з дітьми, допомагає глибше зрозуміти їх вікові особливості, індивідуальні якості, формує вміння вільного спілкування з ними, прийняття оптимальних рішень у тих чи інших педагогічних ситуаціях.

Конференція організована і проведена доценткою

кафедри педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Оленою Станіславівною Філоненко.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative