Протягом лютого - червня 2024 р. професор кафедри історії Олександр Бойко був учасником міжнародної програми Visiting professor («Візит-професор») Ягеллонського університету (Краків, Польща). (Довідково: Ягеллонський університет - один з найбільших у Польщі та один із найстаріших у Європі. Як пише Викіпедія, грамоту про заснування університету було видано 12 травня 1364 р. , він став другим в Центральній Європі після Празького університету, відкритого 1348 р.).

Мета програми Visiting professor - розвиток академічної мобільності висококваліфікованих наукових працівників та співпраці вищими навчальними закладами світу, підвищення якості освітньої діяльності, докладне ознайомлення учасників освітнього процесу з результатами актуальних наукових досліджень та новітніми технологіями; залучення авторитетних фахівців з різних куточків світу до таких видів діяльності: викладання навчальних дисциплін, проведення науково-дослідної роботи, тренінгів, ознайомлення науково-педагогічних працівників з методами викладу та проведення наукових досліджень. Під час відбору кандидата на учать у програмі Visiting professor враховують такі професійні здобутки: публікації у знаних закордонних наукових виданнях, видані підручники та монографії, інноваційні лекційні курси тощо. Ця програма передбачає, що запрошений візит-професор повинен відпрацювати щонайменше 60 академічних годин.

Протягом другого семестру професор кафедри історії України Олександр Бойко у рамках програми Visiting professor активно співпрацював з факультетом міжнародних та політичних досліджень Ягеллонського університету та кафедрою польсько-українських досліджень. Викладач читав магістрам курс "Історична політика", а бакалаврам - "Польща та Європа в українській політичній думці". У лютому-травні заняття проводилися дистанційно, а у червні - очно. Під час свого візиту до Кракова у червні 2024 р. Олександр Бойко не лише проводив заняття та приймав іспити, а й виступив на конференції у Католицькому університеті, подарував бібліотеці Ягеллонського університету свої книги, провів перемовини з керівництвом факультету міжнародних та політичних досліджень щодо перспектив можливої співпраці, зустрівся зі студентами-українцями, які навчаються у польському виші.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative