Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Протягом лютого - червня 2024 р. професор кафедри історії Олександр Бойко був учасником міжнародної програми Visiting professor («Візит-професор») Ягеллонського університету (Краків, Польща). (Довідково: Ягеллонський університет - один з найбільших у Польщі та один із найстаріших у Європі. Як пише Викіпедія, грамоту про заснування університету було видано 12 травня 1364 р. , він став другим в Центральній Європі після Празького університету, відкритого 1348 р.).

Мета програми Visiting professor - розвиток академічної мобільності висококваліфікованих наукових працівників та співпраці вищими навчальними закладами світу, підвищення якості освітньої діяльності, докладне ознайомлення учасників освітнього процесу з результатами актуальних наукових досліджень та новітніми технологіями; залучення авторитетних фахівців з різних куточків світу до таких видів діяльності: викладання навчальних дисциплін, проведення науково-дослідної роботи, тренінгів, ознайомлення науково-педагогічних працівників з методами викладу та проведення наукових досліджень. Під час відбору кандидата на учать у програмі Visiting professor враховують такі професійні здобутки: публікації у знаних закордонних наукових виданнях, видані підручники та монографії, інноваційні лекційні курси тощо. Ця програма передбачає, що запрошений візит-професор повинен відпрацювати щонайменше 60 академічних годин.

Протягом другого семестру професор кафедри історії України Олександр Бойко у рамках програми Visiting professor активно співпрацював з факультетом міжнародних та політичних досліджень Ягеллонського університету та кафедрою польсько-українських досліджень. Викладач читав магістрам курс "Історична політика", а бакалаврам - "Польща та Європа в українській політичній думці". У лютому-травні заняття проводилися дистанційно, а у червні - очно. Під час свого візиту до Кракова у червні 2024 р. Олександр Бойко не лише проводив заняття та приймав іспити, а й виступив на конференції у Католицькому університеті, подарував бібліотеці Ягеллонського університету свої книги, провів перемовини з керівництвом факультету міжнародних та політичних досліджень щодо перспектив можливої співпраці, зустрівся зі студентами-українцями, які навчаються у польському виші.

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative