Факультет педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв

Деканат

Кафедра соціальної педагогіки і соціальної роботи

Кафедра загальної та практичної психології

Кафедра педагогіки, початкової освіти, психології та менеджменту

Кафедра дошкільної освіти

Кафедра музичної педагогіки та хореографії

Кафедра вокально-хорової майстерності

Кафедра інструментально-виконавської підготовки

Навчально-науковий центр розвитку Інклюзивної освіти

Центр соціально-педагогічних досліджень

Лабораторії

Молодіжний хор «Світич»

Оркестр народних інструментів

Ансамбль народного танцю «Забава»

Ансамбль сучасного танцю «Дивертисмент»

Досягнення

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт

Спіліоті Олена Володимирівна – сучасний український композитор

Відкритий Міжнародний юніорський конкурс музично-виконавської майстерності імені академіка О. С. Тимошенка

Міжнародний дитячий та молодіжний фестиваль-конкурс хореографічного мистецтва «Квітневі викрутаси»

Освітня діяльність

Студентська рада

Новини факультету

Абітурієнту

Контакти

Перспективи професійного розвитку в суміжних із філологією сферах спонукають багатьох студентів факультету філології, історії та політико-юридичних наук Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя опановувати редакторську діяльність – актуальну, важливу й цікаву царину, яка може стати стартом для успішної кар’єри. Глибше пізнати цю галузь допомагають екскурсії не виробництво, зустрічі з фахівцями, їхні настанови та поради. 02 травня здобувачі спеціальностей 035 Філологія (Українська мова та література) і 014 Середня освіта (Українська мова і література) мали чудову нагоду зануритися у світ редакторської і видавничої справи – зустрілися із потенційним роботодавцем, професіоналом-практиком, видавцем Миколою Лисенком.

Під час тривалої екскурсії пан Микола продемонстрував усі етапи створення книги – від літературного редагування тексту до технічного підготування його до друку, коректури й поліграфічного виконання. Здобувачів ознайомили із сучасним обладнанням та матеріалами, які використовуються в процесі виробництва книги. Особливу увагу було приділено роботі редактора з автором. Директор і працівники видавництва розповіли про тонкощі літературного редагування, створення обкладинки, правила та нюанси видавничої етики, секрети творчості, а також про важливість кожного працівника й кожної деталі у створенні книги.

Окрім того, здобувачі мали змогу відверто поспілкуватися з працівниками видавництва, поставити актуальні запитання щодо їхньої професії, виробничих ситуацій, необхідних компетентностей і процесу книговидання в цілому. Також вони отримали можливість ознайомитися з новими виданнями, що побачили світ у ФОП Видавець Лисенко М. М.

Захід виявився надзвичайно корисним та цікавим для нас, студентів, адже дав змогу не тільки унаочнити вивчене, розширити кругозір, але й побачити обрану професію в нових ракурсах. Цей досвід, безумовно, збагатив наш багаж знань та змотивував до подальшого розвитку у сфері філології, зокрема редакторської справи. Враження від екскурсії – незабутні, бо ж стільки нового, бо ж як не захоплюватися професіоналізмом, ентузіазмом пана Миколи і його команди, їхньою любов’ю до своєї справи! Цей візит став для майбутніх філологів неабияким стимулом до подальшого навчання й розвитку в цій сфері.

Висловлюємо щиру подяку Миколі Лисенкові і його працівникам за теплий прийом і змістовну екскурсію, за можливість зазирнути за лаштунки видавничої справи та ознайомитися з усіма етапами створення книжкового видання. Бажаємо видавництву успіхів та процвітання на теренах України, а всім працівникам – натхнення й плідних здобутків! 

Тетяна Марченко, студентка 4-го курсу

спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література)

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative