Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Перспективи професійного розвитку в суміжних із філологією сферах спонукають багатьох студентів факультету філології, історії та політико-юридичних наук Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя опановувати редакторську діяльність – актуальну, важливу й цікаву царину, яка може стати стартом для успішної кар’єри. Глибше пізнати цю галузь допомагають екскурсії не виробництво, зустрічі з фахівцями, їхні настанови та поради. 02 травня здобувачі спеціальностей 035 Філологія (Українська мова та література) і 014 Середня освіта (Українська мова і література) мали чудову нагоду зануритися у світ редакторської і видавничої справи – зустрілися із потенційним роботодавцем, професіоналом-практиком, видавцем Миколою Лисенком.

Під час тривалої екскурсії пан Микола продемонстрував усі етапи створення книги – від літературного редагування тексту до технічного підготування його до друку, коректури й поліграфічного виконання. Здобувачів ознайомили із сучасним обладнанням та матеріалами, які використовуються в процесі виробництва книги. Особливу увагу було приділено роботі редактора з автором. Директор і працівники видавництва розповіли про тонкощі літературного редагування, створення обкладинки, правила та нюанси видавничої етики, секрети творчості, а також про важливість кожного працівника й кожної деталі у створенні книги.

Окрім того, здобувачі мали змогу відверто поспілкуватися з працівниками видавництва, поставити актуальні запитання щодо їхньої професії, виробничих ситуацій, необхідних компетентностей і процесу книговидання в цілому. Також вони отримали можливість ознайомитися з новими виданнями, що побачили світ у ФОП Видавець Лисенко М. М.

Захід виявився надзвичайно корисним та цікавим для нас, студентів, адже дав змогу не тільки унаочнити вивчене, розширити кругозір, але й побачити обрану професію в нових ракурсах. Цей досвід, безумовно, збагатив наш багаж знань та змотивував до подальшого розвитку у сфері філології, зокрема редакторської справи. Враження від екскурсії – незабутні, бо ж стільки нового, бо ж як не захоплюватися професіоналізмом, ентузіазмом пана Миколи і його команди, їхньою любов’ю до своєї справи! Цей візит став для майбутніх філологів неабияким стимулом до подальшого навчання й розвитку в цій сфері.

Висловлюємо щиру подяку Миколі Лисенкові і його працівникам за теплий прийом і змістовну екскурсію, за можливість зазирнути за лаштунки видавничої справи та ознайомитися з усіма етапами створення книжкового видання. Бажаємо видавництву успіхів та процвітання на теренах України, а всім працівникам – натхнення й плідних здобутків! 

Тетяна Марченко, студентка 4-го курсу

спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література)

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative