Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Із нагоди Дня науки, який в Україні з 1997 року відзначається у третю суботу травня, цього тижня в нашому університеті розпочалася декада «Молодь у науці».

16 травня 2024 року в читальному залі Гоголівського корпусу в змішаному форматі відбулося пленарне засідання конференції молодих науковців.  Розпочав захід ректор університету доцент Олександр САМОЙЛЕНКО. Він привітав студентів, які роблять перші кроки в науці та висловив щиру подяку досвідченим науковцям за щоденну сумлінну працю, професіоналізм та відданість справі в надскладних умовах сьогодення. Олександр Самойленко підкреслив, що розвиток науки й освіти є невід’ємною частиною нашої перемоги.

В. о. проректора з наукової роботи та міжнародних зв’язків,  професор Олександр Мельничук ознайомив студентів із кількісними показниками професорсько-викладацького складу університету, діяльністю аспірантури та перспективою навчання в ній, акцентував увагу на здобутках студентів у наукових і творчих конкурсах.

Присутні слухали доповідь здобувачки третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти ІІІ курсу спеціальності 053 «Психологія» Світлани ЗАБАРОВСЬКОЇ (науковий керівник – кандидатка психологічних наук, доцентка кафедри загальної та практичної психології Ніна ЛИТОВЧЕНКО) про зв’язок емоційної компетентності з психологічним благополуччям. Зокрема, пані Світлана  розповіла про можливі ризики впливу подій війни на ментальне здоров’я українців. Висвітлила актуальні результати емпіричного дослідження рівня психологічного благополуччя, суб’єктивної оцінки якості життя наших співгромадян та їх зумовленість компетентністю в емоційній сфері.

Богдан ЗАЧЕПИЛО, здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ІІІ курсу факультету філології, історії та політико-юридичних наук під керівництвом кандидатки історичних наук, доцентки кафедри історії України Оксани КРУПЕНКО схарактеризував українсько-єврейські відносини в ХVII ст. Студент яскраво представив сучасний погляд на проблему українсько-єврейських відносин, звернув увагу на дискусійні питання теми, їх інтерпретації в сучасних вітчизняних та зарубіжних працях.

Про створення чат-бота для автоматизації повідомлення розкладу занять студентам групи доповідала здобувачка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ІІ курсу  Навчально-наукового інституту природничо-математичних, медико-біологічних наук та інформаційних технологій Катаріна СТЕЦЬ (науковий керівник – кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри інформаційних технологій, фізико-математичних та економічних наук Наталія Бугаєць). Студентка поділилася власним досвідом розробки й користування чат-ботом у своїй групі та перспективами подальшого його удосконалення. Присутні мали змогу протестувати роботу програми в реальному часі.

Доповідачі підготували змістовні, пізнавальні виступи та цікаві презентації.

Олександр САМОЙЛЕНКО вручив дипломи студентам – переможцям І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, подяки їхнім науковим керівникам, привітав переможців та лауреатів конкурсу «Кращий студент-науковець 2024» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. Викладачам з нагоди Дня науки було вручено нагороди та відзнаки Міністерства освіти і науки України, Чернігівської обласної адміністрації, міського голови.

Олександр Мельничук подякував усім доповідачам та їхнім науковим керівникам і побажав плідної роботи на секційних засіданнях.

Із програмою конференції можна ознайомитися за покликанням

Програма конференції молодих науковців 2024

Дякуємо ЗСУ за можливість навчатися й працювати задля розбудови освіти й науки України!

Пров. фахівець наукового відділу Олена Іваницька

Фото - Дарка Даценко

 

Прочитано 182 разів

Галерея зображень

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative