Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

24 липня Надзвичайний та Повноважний посол Республіки Індонезія в Україні Аріфа Мохамад Басаламаха у супроводі аташе – третього секретаря Вери Зерлінди Аламсяг Сулаіман відвідав Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Зустріч відбулася за організаційної  підтримки Голови правління ГО «Українська Ініціатива» Юрія Косенка.

Під час візиту посол зустрівся з ректором університету Олександром Самойленком. «Ніжинський державний університет славиться своєю понад 200-річною історією та давніми традиціями. Ми раді вітати таку делегацію у стінах нашого вишу», – сказав ректор.

Індонезійську делегацію зустріли з традиційним українським хлібом-сіллю на вишитому рушнику. Далі відбулася екскурсія університетом, яку провела директорка музейного комплексу Анна Парубець. Під час екскурсії гості мали змогу ознайомитися з історією університету, його діяльністю, проєктами, інфраструктурою та здобутками.

У конференц-залі ректор Олександр Самойленко детально розповів про основні напрями діяльності університету та перспективи його розвитку. Він зазначив, що, попри війну, кількість іноземних студентів не зменшилася, і висловив сподівання на активну співпрацю з індонезійськими вишами. «Ми здійснюємо навчання студентів з різних країн, зокрема з Грузії, Індії та Китаю», — сказав Олександр Самойленко.

Перша проректорка з науково-педагогічної роботи Оксана Тарасенко також взяла участь у зустрічі. Вона висловила переконання у взаємовигідному співробітництві між Ніжинським державним університетом імені Миколи Гоголя та закладами вищої освіти Республіки Індонезія. Керівник проєктого офісу доцент Євген Плотніков ознайомив гостей з досвідом співпраці нашого університету з європейськими та американськими університетами, і висловив готовність за цим зразком реалізовувати спільну освітню та наукову діяльність із закладами Індонезії. Олександр Григорович також ознайомив посла з науково-дослідною діяльністю університету, його навчальними ресурсами та потужностями. Він окреслив напрями, які можуть бути цікавими для індонезійської сторони щодо налагодження співпраці, зокрема в контексті повоєнних перспектив.

Посол Аріфа Басаламаха висловив свою зацікавленість у співпраці з університетом: «Виставки, лекції, конференції — це в наших руках. Ви тільки скажіть коли, і ми все організуємо», — запевнив він.

Під час розмови згадали національного поета Індонезії, класика світової літератури та борця за незалежність Хайріла Анвара, а також відвідали меморіальну дошку, присвячену йому в Ніжині. Опісля екскурсію містом для гостей провів відомий ніжинський письменник, історик, краєзнавець та екскурсовод Роман Желєзко.

Візит індонезійської делегації завершився інформативною екскурсією музеєм рідкісної книги, яку провів Олександр Морозов.

На згадку про зустріч ректор університету та Посол обмінялися пам’ятними подарунками, що символізують дружні відносини та перспективи майбутньої співпраці. Знайомство з містом та університетом справило велике враження на гостей. Посол Басаламаха подякував за гостинність і висловив впевненість у подальшій плідній співпраці.

Більше фото тут

 

Прочитано 10 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative