Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

30 серпня на базі Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, в одному з приміщень нового корпусу навчального закладу, відбулася презентація нового простору центру життєстійкості «Місце сили. Ніжин».

Ініціатива зі створення центрів життєстійкості «Місце сили» у місті Ніжин реалізується ще з липня 2023 року і спрямована на створення інклюзивного та адаптивного простору для громади, з особливим акцентом на найуразливіші групи населення.

За рік плідної роботи центру життєстійкості було проведено 115 заходів, у яких взяли участь 2136 жителів та жительок міста: з них — 168 осіб з інвалідністю та 967 осіб молодого покоління. Місія даного центру, як зазначали на презентації — покращення життя в громаді шляхом надання комплексної психосоціальної підтримки та посилення громадської безпеки. Це простір актуалізації та підсилення внутрішнього ресурсу й мотивації, підвищення результативності через створення можливостей. Візія ж звучить наступним чином: "Центр життєстійкості — інформаційна та дієва платформа для активних і свідомих мешканців громади, де акумулюються ідеї для натхнення та формується інструментарій для їх успішної реалізації і широкого втілення".

Голова Ніжинської РВА Григорій Ковтун висловив подяку від голови Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса та запевнив присутніх, що ідеї, які будуть народжуватися в даному центрі, сприятимуть розвитку не тільки Ніжина, а й України.

Ректор Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко подякував за довіру міжнародних партнерів, адже саме у навчальному закладі базується центр, а також запевнив присутніх, що робота з функціонування центру продовжиться, усі процесу задля успішної реалізації планів будуть обговорені.

Тимчасово виконуюча обов'язки начальника відділу у справах сім'ї та молоді Наталія Білан від імені міського голови та заступниці привітала присутніх та подякувала іноземним партнерам, які сприяли створенню даного центру.

До привітального слова долучилися й міжнародні партнери в обличчі керівниці напрямку «Громадської безпека та відновлення» UNDP в Україні Федеріку Діспенца. Вона зазначила, що їй "дуже приємно знаходитися сьогодні саме на такій події — відкритті центру. Його втілення — це результат тісного партнерства".

Радниця UNFPA з питань молоді та ВІЛ Людмила Шевцова привітала Ніжин з набуттям такого місця, яке має стати центром об'єднання громади, а також подякувала усім тим, хто допомагав у реалізації проєкту — створення центру життєстійкості на базі Ніжинського університету імені Миколи Гоголя в Ніжині.

Переглянути більше фото

Прочитано 46 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative