Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

Урочистий дипломатичний прийом, організований посольством Республіки Індонезія в Україні з нагоди 79-ї річниці незалежності країни, відбувся у Києві 17 жовтня.

Захід пройшов за участі численних дипломатів, урядовців і почесних гостей, включно із заступником міністра закордонних справ України Євгеном Перебийнісом. Присутніми на прийомі в якості почесних гостей були також ректор університету Олександр Самойленко та проректор Євген Плотніков.

Офіційну частину заходу відкрив Молодіжний хор «Світич» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (керівники – Заслужені діячі мистецтв України, професори Людмила Шумська та Людмила Костенко, концертмейстер – доцент Олена Спіліоті), який надзвичайно чуттєво та майстерно виконав Державні гімни Республіки Індонезія та України.

Під час свого виступу посол Індонезії в Україні пан Аріф Мухаммед Басалама (Arief Muhammad Basalamah) подякував українським партнерам за підтримку і висловив глибоке переконання у важливості подальшого розвитку двосторонніх відносин між країнами: «Ми глибоко цінуємо нашу дружбу з Україною, яка розвивається вже понад три десятиліття. Важливість наших дипломатичних зв’язків підкреслюється зростанням обсягів двосторонньої торгівлі, яка досягла 443,2 мільйона доларів США за перші вісім місяців 2024 року».

Окрім економічних та інфраструктурних проєктів, посол відзначив культурні й освітні ініціативи, які поглиблюють зв’язки між двома країнами. Він підкреслив важливість співпраці у сфері освіти та культури: «Наша виставка «Індонезія через об’єктив» у Львові та університетах України – Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя, а також підписання меморандуму про співпрацю між університетами, свідчать про нашу спільну мету — посилити взаєморозуміння між нашими народами», - наголосив Аріф Мухаммед Басалама.

Крім дружнього спілкування з паном Послом Аріфом Мухаммедом Басаламою та співробітниками посольства у межах прийому, Олександр Григорович та Євген Олександрович провели короткі робочі зустрічі і перемовини з присутніми на заходах послами іноземних країн – Головою місії Посольства Республіки Польща паном Пйотром Лешеком Лукасєвічем, Надзвичайним і Повноважним Послом Ісламської Республіки Пакистан Й.В. генерал-майором (у відставці) Надір Ханом, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Азербайджан паном Сеймуром Мардалієвим, Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Узбекистан паном Алішером Курмановим, Надзвичайним і Повноважним Послом Соціалістичної Республіки В'єтнам в Україні паном Нгуєн Хонг Тхачем, обговоривши питання освітніх і культурних обмінів, навчання здобувачів, розширення співробітництва із закладами цих країн.

У нашого університету в останні місяці склалася надзвичайно плідна співпраця з посольством Республіки Індонезія, проведено низку вагомих заходів, обговорено важливі напрями подальшої взаємодії, як то реалізація спільних проектів із індонезійськими університетами, академічні обміни викладачів і студентів, мовні курси, відкриття найближчим часом в університеті Центру індонезійської культури. Все це ще більш поглибить почуття дружби і взаєморозуміння між нашими народами. То ж бажаємо нашим друзям і партнерам з Республіки Індонезія – миру та процвітання, а нам – Перемоги!

Прочитано 68 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative