Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

23 жовтня Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Ботсвана Олексій Сивак. Візит відбувся за організаційної підтримки голови ГО «Українська ініціатива» Юрія Косенка.

Ректор університету Олександр Самойленко представив усім вельмишановного гостя, підкреслив важливість візиту для університету та наголосив на перспективності співпраці між українськими та ботсванськими закладами вищої освіти. Він зазначив, що ще під час планування візиту до університету українського посла в Ботсвані, вони обговорили основні напрями можливої співпраці між країнами.

Зазначимо, що протягом тривалого часу Україна не мала офіційного дипломатичного представництва у Республіці Ботсвана, як і низці інших африканських країн, тому Олексій Володимирович Сивак став першим послом України в цій країні, якого призначив Президент Володимир Зеленський 19 серпня 2024 року. Це історична подія, яка відкриває нові горизонти для розвитку двосторонніх відносин між Україною та країнами Південної Африки.

Під час зустрічі пан Посол розповів студентам і викладачам університету про Республіку Ботсвана, її історію та культурні особливості. Він звернув особливу увагу на економічний розвиток країни, яка відома стабільно зростаючою економікою, що базується на видобутку алмазів, а також поділився інформацією про нинішній стан політичних контактів між Україною та Ботсваною. Поважний гість відзначив, що одним із пріоритетів його місії є розвиток культурного та економічного обміну між країнами, а також пошук нових можливостей для співпраці між народами, громадами та університетами.

Пан Юрій Косенко зазначив, що у дипломатії немає нічого не важливого, адже в ній роль можуть відіграти навіть найменші деталі і дрібниці, яких для дипломата не може бути.

Студенти університету активно брали участь у дискусії, ставили гостям запитання не лише про культуру та традиції Ботсвани, а й про можливість підтримки України в контексті російсько-української війни. Особливий інтерес викликали запитання щодо дипломатичної кар’єри: Олексій Сивак поділився практичними порадами для молоді, яка цікавиться дипломатичною роботою, та розповів про можливі шляхи започаткування кар’єри в міжнародних відносинах.

Олексій Володимирович, підсумовуючи свою промову, зазначив, що одна з ключових цілей візиту – це сприяння розвитку молодіжних ініціатив та залучення української молоді до міжнародної співпраці. Він наголосив, що молодь відіграє важливу роль у налагодженні міждержавних відносин та має використовувати можливості, які надають міжнародні молодіжні організації для розширення своїх знань і досвіду. Пан Посол закликав студентів бути активними учасниками цього процесу, виходити за межі звичних рамок і долучатися до глобальних ініціатив.

Зустріч виявилася надзвичайно інформативною та надихаючою. Вона відкрила нові можливості для студентів університету та, сподіваємося, буде стимулювати їх до більш активної участі у міжнародних проектах, адже Україна починається з кожного з нас. Будуємо Україну спільно! Рухаємося до Перемоги разом!

Переглянути більше фото

Прочитано 17 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative