Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

У період з 18 вересня по 3 листопада 2023 р. відбулося наукове стажування викладачів кафедри германської філології та методики викладання іноземних мов (доц. Плотніков Є.О., доц. Давиденко О.В.) та кафедри загальної та практичної психології (доц. Литовченко Н.Ф.) в університеті прикладних наук м. Оснабрюк, Німеччина.  Наукове стажування стало частиною проєкту “Diverschance East - Global competence development and diversity challenges in an innovative Europe”, що є основою для двостороннього співробітництва між закладами вищої освіти Німеччини та України, у тому числі й Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

Доцент Плотніков Є.О. представляв Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя та взяв участь у майстер-класі https://www.hs-osnabrueck.de/en/diverschance-east/news/#, презентуючи відповідні проєкти у галузі психології, пов'язані з емоційним станом та психологічним здоров’ям, способами  психологічної стабільності у контексті травмо-фокусованих терапевтичних заходів викладачів та студентів під час війни.

Університет прикладних наук м. Оснабрюк розглядає наукову діяльність як суттєвий внесок у практичну допомогу у вирішенні соціально-актуальних проблем та приділяє велику увагу тісному діалогу з освітніми, економічними, соціальними та політичними осередками. Окрім цього, метою проєкту є зміцнення та розширення існуючої мережі “Diverschance East”, що передбачає обмін актуальними проблемами та  викликами у контексті різноманітності, дискримінації та соціальної інтеграції у Східній та Західній Європі із експертами з українських та німецьких інституцій.

Викладачі нашого університету мали також можливість зустрітися із керівником проєкту, Петею Генковою, професоркою факультету бізнесу та соціальних наук та бути присутнім на її лекціях із такої тематики як різноманітність та міжкультурна психологія бізнесу із міжнародними студентами. Інформативною відбулася зустріч із Сабіною Кольсаат, директором міжнародного відділу факультету бізнесу та соціальних наук, під час якої пані Сабіна представила основні напрями факультету підготовки фахівців за різними міжнародними бакалаврськими та магістерськими програмами з інтегрованим семестром навчання за кордоном та лекціями англійською мовою, дуальною формою навчання тощо.

Таким чином, наукове стажування як форма наукової мобільності дозволило удосконалити професійні компетентності наших викладачів та водночас підвищити міжкультурну обізнаність.

Переглянути новину англійською

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative