Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

11 вересня 2024 р. для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми 035.01 Українська мова і література  денної та заочної форм навчання на чолі з гарантом Т. В. Рудюк було проведено захід, присвячений актуальним питанням академічної доброчесності.

Провідний бібліотекар відділу комплектування, категоризації та інформаційних технологій Зоценко Ганна Миколаївна прочитала лекцію, в якій акцентувала свою увагу на правових засадах навчально-наукової діяльності та  проаналізувала законодавчу базу України  в даному контексті. Окрім того, вона наголосила, що академічна доброчесність є основою розвитку освітніх систем і запорукою чесності та прозорості академічної взаємодії. Ганна Миколаївна детально охарактеризувала види порушень академічної доброчесності (плагіат, самоплагіат, списування, обман, хабарництво, необ’єктивне оцінювання, фабрикація, фальсифікація та ін.), мотивувала дотримуватися етичних принципів взаємодії в навчально-науковому середовищі.

На заході виступив голова комісії з академічної доброчесності університету, декан факультету педагогіки, психології, соціальної роботи та мистецтв Тимошенко Олексій Анатолійович, який  проаналізував положення, розміщене в нормативній базі, охарактеризував діяльність комісії з метою забезпечення якості освіти. Олексій Анатолійович зауважив, що першочерговими завданнями виступають превентивні заходи серед студентської молоді. Голова комісії ознайомив здобувачів із можливостями програмного забезпечення, детально відповідав на запитання.

Студенти щиро подякували лекторам за змістовні та цікаві доповіді. Отже, проведений захід вкотре продемонстрував єдність структурних підрозділів Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, здобувачів і викладачів в дотриманні принципів академічної доброчесності.

Доктор педагогічних наук, професор

кафедри української мови,

методики її навчання та перекладу

Т. В. Рудюк,

здобувачка  другого (магістерського) рівня

К. О. Бондаренко

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative