Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

15 травня 2024 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулася презентація 16 випусків «Історичного альманаху», приурочена до Дня молоді в науці. Захід організували викладачі кафедри історії України.

Учасники зустрічі згадували про підготовку та випуск першого збірника, його вагоме значення для розвитку наукової думки серед молоді нашого факультету. Доктор політичних наук, професор Олександр Бойко наголосив на важливості історичної пам'яті, особливо в умовах війни, розповів про зусилля викладачів факультету зі збору коштів на видання першого випуску. Доктор історичних наук, професор Євген Луняк відзначив університет як унікальний простір для розвитку молодих науковців особливо в умовах повномасштабної війни росії проти нашої держави.  

Зворушливими були виступи доцентів Кривобока Олександра, який був головою дискусійного клубу, та Потапенка Максима, що був упорядником першого випуску альманаху. Вони поділилися спогадами про створення дискусійного клубу, який в той час діяв на факультеті, розповіли про те, як виникла ідея створення «Історичного альманаху». Він мав стати платформою для публікації студентських робіт. Їх головною мотивацією тоді було вчитися писати наукові праці. Цікаво, що більшість тих, хто працював над створенням «Історичного альманаху», стали науковцями. Також, своїми спогадами про той час поділився вчитель історії загальноосвітньої школи №7 Желєзко Роман, що був активним студентом, магістром і аспірантом та дописувачем у 5 випусках «Історичного альманаху».

До участі в заході також долучився здобувач першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ІІІ курсу Зачепило Богдан. Він поділився своїми враженнями про підготовку статей до публікацій у збірнику, розповів про важливість підтримки студентських ініціатив у науковій сфері.

Зустріч пройшла у теплій та дружній атмосфері, наповненій спогадами та натхненням. Учасники заходу відзначили важливість «Історичного альманаху» для розвитку наукової думки та формування майбутніх науковців.

Дякуємо за можливість працювати ЗСУ!

Разом до Перемоги!

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative