Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

Хто з колишніх студентів не згадував із приємністю проходження фольклорно-діалектологічної практики? Для майбутніх філологів це можливість зануритися в культурне багатство Полісся та відчути вічне, непроминуще. 28 червня 2024 року відбувся захист фольклорно-діалектологічної практики студентів 1-го курсу факультету філології, історії та політико-юридичних наук (спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література) та 035 Філологія (Українська мова і література)).

Виступаючи зі звітами, здобувачі наголосили, що збирання фольклорно-діалектологічного матеріалу спрямоване на виконання таких завдань, як дослідження й опис отриманих результатів, оформлення висновків й окреслення самооцінки в досягненні навичок аналізу.

Студенти відверто поділилися дослідницькими досягненнями та перепонами, які траплялися на шляху їх здобуття. Відповідаючи на запитання, дійшли висновку про необхідність уміння спілкуватися з інформаторами, навичок застосування теоретичних знань, а також  доречного вживання термінів.

Аналізуючи звіти та щоденникові записи студентів, професор кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Бондаренко А. І. акцентувала увагу на важливості формування професійних компетентностей здобувачів, проаналізувала досягнення та складності молодих дослідників і звернула увагу на важливість логічного викладу, аргументованості та переконливості  мовних і літературних форм, а також грамотності щоденникових записів.

Підсумкова конференція із захисту фольклорно-діалектологічної практики засвідчила зацікавленість студентів у пізнанні мовно-культурних багатств рідного краю, а також їхню спрямованість на майбутнє професійне становлення.

Алла Бондаренко, професор кафедри української мови, методики її навчання та перекладу,

Вікторія Коновка, студентка 1-го курсу (спеціальність 014 Середня освіта (Українська мова і література)).

 

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative