Факультет філології, історії та політико-юридичних наук

Деканат

Кафедра української мови, методики її навчання та перекладу

Кафедра літератури, методики її навчання, історії культури та журналістики

Кафедра прикладної лінгвістики

Кафедра германської філології та методики викладання іноземних мов

Кафедра всесвітньої історії та міжнародних відносин

Кафедра історії України

Кафедра політології, права та філософії

Лабораторія лінгвокультурології

Новини факультету

Контакти

11 жовтня біля стін Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся майстер-клас для студентів спеціальності «Журналістика», присвячений мистецтву репортажної фотографії. Захід провів досвідчений редактор Ніжинської міської газети «Вісті» Валерій Миколайович Кичко. Він поділився зі студентами цінними порадами як покращити навички роботи з фотоапаратом, як розвинути «надзвичайне почуття майбутнього кадру»,  а також розкрив кілька професійних секретів, що можуть бути корисними у подальшій журналістській практиці.

Під час зустрічі зі студентами В. Кичко наголосив на тому, що фотожурналіст, перебуваючи на якомусь заході, має вдало зловити певне почуття, емоцію людини і тоді  кадр буде виглядати якнайкраще, й таким чином краще передасть головну ідею статті.

Після теоретичної частини учасники заходу мали можливість застосувати отримані знання на практиці, створюючи фотографії у різних жанрах.

До практичної частини долучилися й студенти інших спеціальностей, які перебували поблизу, ставши моделями для сюжетної зйомки. Це дало можливість студентам потренуватися у створенні репортажних кадрів, вловлюючи емоції та невимушені кадри з повсякденного життя молоді.

Захід виявився не лише корисним, а й надзвичайно цікавим для всіх учасників. Студенти залишилися задоволені можливістю попрацювати під керівництвом досвідченого редактора і щиро вдячні Валерію Миколайовичу за практичні поради та підтримку. Це була чудова нагода зануритися у світ фотожурналістики та краще підготуватися до майбутньої професійної діяльності.

 

Олександр Дусь,

студент III курсу спеціальності «Журналістика»,

Роман Бадай,

студент II курсу спеціальності «Журналістика».

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative