Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

10 жовтня 2024 року в Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя відбулися урочистості з нагоди офіційного закриття виставки індонезійської культури за участі Надзвичайного та Повноважного Посла Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммад Басалама, представників посольства та партнерів з Київського національного університету імені Тараса Шевченка та ГО «Українська ініціатива». 

Упродовж майже місяця (виставка відкрилася 17 вересня), студенти, співробітники, викладачі університету, вчителі та школярі, мешканці громад кількох областей, мали можливість познайомитися з фотовиставкою, яка відображає мальовничу природу та величну монументальну культуру красивої острівної держави.

Сьогоднішні урочистості розпочалися з Державних гімнів України та Республіки Індонезія у майстерному виконанні славетного хору «Світич» (під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України, професора Людмили Шумської). З вітальними словами до присутніх звернулися Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммад Басалама та ректор університету Олександр Самойленко.

Важливою частиною заходу стали публічні лекції для здобувачів кількох освітніх програм професійних дослідників – голови ГО «Українська ініціатива» Юрія Косенка про мовне розмаїття та специфіку індонезійської літератури, кандидатки політичних наук, доцентки, керівниці Центру дослідження країн АСЕАН КНУ імені Тараса Шевченка Юлії Цирфи про яванську літературу ХІХ ст. та Шехіде Косенко про індонезійського поета Хайріла Анвара, крім того відбулася презентація її книги «Образ жінки в творчості Хайріла Анвара в період воєнних років», після чого доповідачі надали відповіді на питання викладачів і студентів.

Ректор університету Олександр Самойленко подякував Посольству Республіки Індонезія та особисто пану Послу за незабутню зустріч, за можливість відкриття для українців чарівної країни та красивого народу. Такі заходи зближують народи, роблять світ і нас добрішими, але не до «братів»-ворогів, а до справжніх друзів! Рухаємося разом до Перемоги!!!

Переглянути більше фото

Прочитано 50 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative