Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

24 жовтня в Чернігові за участі заступниці голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанни ШЕРСТЮК та Голови Державної служби якості освіти України Руслан ГУРАК було презентовано результати ІІ етапу загальнодержавного моніторингового дослідження якості освіти у закладах загальної середньої освіти в умовах воєнного стану, проведеного за допомогою методу тестування учнів 6-х і 8-х класів з української мови та математики завдяки підтримці Представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та фінансуванню Глобального партнерства в галузі освіти (GPE), Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку (BMZ) через Німецький банк розвитку (KFW). На засіданні, на якому розглядалися результати тестування, які показали учні макрорегіону ПІВНІЧ, — м. Київ, Житомирської, Київської, Сумської та Чернігівської областей, в якості спікера брав участь ректор університету Олександр САМОЙЛЕНКО.

Руслан ГУРАК у вступному слові зазначив, що у 6-му класі завершується перший цикл базової школи, коли варто проводити оцінювання циклу навчання. Оцінювання ж у 8-му класі виконує превентивну роль, дозволяючи зрозуміти те, що можна надолужити в 9-му класі, перед переходом до старшої профільної школи. «Два роки поспіль переважна більшість учасників тестування мали результати середнього рівня. Однак учні й учениці макрорегіону Північ цьогоріч упоралися із завданнями дещо гірше. Це, зрештою, передбачувана та некритична похибка. Тож освітянська спільнота має змогу напрацювати необхідні рішення на рівні держави, регіонів, громад і шкіл», — підсумував Голова Держслужби.

Під час заходу відбулося обговорення у межах панельної дискусії «Від досліджень до рішень і практики: що можуть зробити органи державної влади, громади, школи для подолання освітніх втрат, покращення якості освіти», на якій виступили в якості експертів - ректор університету Олександр Самойленко, начальник Управління освіти і науки ЧОДА Юрій МУЗИКА, ректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського Анатолій ЗАЛІСЬКИЙ і начальник відділу освіти, молоді та спорту Коростишівської міської ради Ігор ДЖАМАН, а також проведено стратегічну сесію й роботу в групах для напрацювання рекомендацій з подолання втрат у результатах навчання учнів.

До участі у заході долучилися представники державних інституцій, інститутів громадянського суспільства, керівники закладів освіти, освітні експерти, педагогічні працівники закладів освіти, які рефлексували над причинами освітніх втрат і ролі державної влади, органів місцевого самоврядування, університетів та педагогічних колективів ЗЗСО у підвищенні якості освіти; запропонували пропозиції для покращення якості освітніх послуг.

Дякуємо організаторам і колегам за змістовний та важливий діалог. Рухаємося разом до ПЕРЕМОГИ! Будуємо майбутнє УКРАЇНИ спільно!

Переглянути більше фото

 

Прочитано 24 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative