Університет

Про університет

Ректорат

Вчена рада

Наукова робота

Студентська наукова робота

Музейний комплекс

Результати моніторингу якості освіти

Публічні закупівлі

Нормативна база

Вакансії

Звернення до ректора

Скринька довіри

Новини університету

Науково-природничий музей

Умови доступності закладу освіти для навчання осіб з особливими освітніми потребами

17 вересня 2024 року до Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя з робочим візитом завітав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммад Басалама. Це вже другий приїзд поважного іноземного гостя до ніжинського закладу (першим був офіційний візит Пана Посла і його знайомство з адміністрацією університету 24 липня цього року).

Між двома візитами тривала інтенсивна комунікація колективу університету з індонезійськими дипломатами, включно з участю ректора університету на запрошення пана Басалами в круглому столі «Роль країн АСЕАН у будівництві Глобальної системи безпеки» 1 серпня та святкуванні Дня незалежності Республіки Індонезія 17 серпня).

Сьогоднішній візит став підсумком цієї не тривалої, але дуже плідної роботи, у ході якого студенти і викладачі університету, мешканці громади Ніжина могли познайомитися з історією та культурою, традиціями та гастрономією Республіки Індонезія.

День Республіки Індонезія в ніжинському університеті розпочався з відкриття фотовиставки, яка включає кадри з мальовничою природою та величною монументальною культурою красивої острівної держави.

З вітальними словами до присутніх звернулися Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індонезія в Україні Аріф Мухаммад Басалама, ректор університету Олександр Самойленко, голова Ніжинської РВА Григорій Ковтун, секретар Ніжинської міської ради Юрій Хоменко, які висловили важливість співпраці і порозуміння між нашими народами, необхідність співробітництва в економічній, культурній, торговельній і туристичній сфері, створення майданчиків для обміну інформацією про країни, дослідження їх традицій, історії, літератури та промоцією культурно-мистецьких досягнень.

Пан Посол особисто провів екскурсію виставкою, познайомивши ніжинців із чудовими роботами індонезійських фотохудожників. Важливою частиною заходу стали публічні лекції професійних дослідників – доктора Прабово Хімавана про індонезійську мову, голови ГО «Українська ініціатива» Юрія Косенка про індонезійську культура та кандидатки політичних наук, доцентки, керівниці Центру дослідження країн АСЕАН КНУ ім. Тараса Шевченка Юлії Цирфи про роль Індонезії в АСЕАН. Активну участь у обговоренні взяв пан Басалама, який дав розгорнуті відповіді на питання викладачів і студентів.

Свято завершилося дегустацією блюд індонезійської національної кухні, в якій брали участь усі охочі учасники заходів.

Республіка Індонезія є членом G20 й одним із зовнішньополітичних пріоритетів для України в сучасних умовах, тому День Республіки Індонезія в університеті став важливою політико-просвітницькою акцією та частиною політики культурної дипломатії, яка зближує народи та прокладає шлях до порозуміння між народами.

Фотовиставка в стінах ніжинського університету буде працювати впродовж трьох тижнів і з нею безоплатно можуть познайомитися усі бажаючі. Хочеться зазначити, що Ніжин став третім містом України (після Києва і Львова), мешканці якого мають таку можливість.

Дякуємо Посольству Республіки Індонезія та особисто пану Послу за таку незабутню зустріч і можливість відкриття для себе чарівної країни та красивого народу. Рухаємося разом до Перемоги!!!

Переглянути більше фото

 

Прочитано 48 разів

Контакти

16600, м.Ніжин Чернігівської області, вул.Графська, 2

Приймальна ректора: (04631) 7-19-67 

Приймальна комісія: (04631) 2-35-88

Приймальна комісія: +380977973948

E-mail: ndu@ndu.edu.ua

Повний телефонний довідник

Партнери

     

    

сайт Національного Еразмус-офісу uarenet  

Google Analytics Alternative